Kabinet za izradu didaktičkih sredstava i multimedijalni kabinet

Još jedna od specifičnosti u našoj školi predstavlja i to što imamo saradnika za izradu didaktičkih sredstava i pomagala za decu i učenike sa senzo-motoričkim smetnjama. Kako veliki deo edukativnih sredstava koji koristimo često nije dostupan ili upravo zbog svojih specifičnosti neko sredstvo za nastavu nismo u finansijskoj situaciji da ih nabavimo, u školi nam puno znači postojanje saradnika.

U današnje vreme putem interneta možemo saznati i videti mnoštvo materijala koje su u ponudi. Često su to stranice poznatih i manje poznatih proizvođača, ali i edukativna sredstva koja su samostalno osmislili i/ili napravili drugi nastavnici, vaspitači pa čak i roditelji. Na ovaj način dobijamo ideje, prosleđujemo fotografije i vodiče za izradu ovih sredstava i kroz iskusne ruke našeg saradnika Zage sve ove ideje oživljavaju i dobijaju svoju upotrebnu vrednost.

Iz kabineta za izradu didaktičkih sredstava su izašla mnoga edukativna nastavna sredstva koja su u svakodnevnoj upotrebi na redovnim časovima, časovima individualne nastave kao i tokom realizacije tretmana u okviru Programa dodatne podrške za decu i učenike. Ovo je mesto gde se najčešće zadrže posetioci škole, vaspitači, roditelji i nastavnici zainteresovani za predloge i načine obogaćivanja nastave.

Na ovim fotografijama možete videti deo materijala i nadamo se motivisati da i Vi potražite i pokušate da napravite edukativno sredstvo koje će vam olakšati rad sa detetom kod kuće, u vrtiću ili učionici.