Upis u školu

Poštovani roditelji i staratelji

Ukoliko ste zainteresovani za upis Vašeg deteta u našu školu ili želite da se lično upoznate i informišete kako funkcioniše obrazovni proces u školi “6. oktobar”, možete nas pozvati i/ili doći do prostorija škole i obratiti se stručnim saradnicima ili direktoru škole svakog radnog dana od 8 do14 časova.

Potrebna dokumentacija za upis u školu za učenike sa smetnjama u razvoju i invaliditetom:

Za upis u školu za učenike sa smetnjama u razvoju i invaliditetom neophodno je sledeće:

  1. Mišljenje interresorne komisije.
  2. Ukoliko nemate mišljenje interresorne komisije, kod nas možete dobiti Zahtev za procenu potreba za pružanjem dodatne obrazovne, zdravstvene ili socijalne podrške detetu/učeniku za pokretanje postupka procene (Obrazac br 1). – Podnosi se opštinskoj Interresornoj komisiji prema mestu prebivališta.
  3. Osim ovog dokumenta, koji je prvi korak za upis u našu školu, možete zakazati razgovor sa stručnim saradnicima i tom prilikom doneti druge relevantne nalaze i mišljenja, koji nam mogu pomoći u što boljem sagledavanju funkcionisanja deteta.

Za upis deteta u prvi razred, roditelj/ staratelj podnosi školi i sledeću potrebnu dokumentaciju:

  1. Izvod iz matične knjige rođenih (za dete);
  2. Uverenje o pohađanju predškolskog programa
  3. Potvrdu o zdravstvenom pregledu deteta;

Ove godine, upis dece u prvi razred osnovne škole obavezan je za svu decu rođenu od 01.03.2017. godine do 01.03. 2018. godine. U prvi razred upisuju se sva deca koja do početka školske godine imaju najmanje šest i po, a najviše sedam i po godina.

Upis se vrši kod direktora i sekretara škole, svakog radnog dana u prostorijama škole.

Nastava se realizuje prema izmenjenom (IOP 2) planu i programu, koji se formira od strane tima škole po završetku perioda opservacije za svakog učenika pojedinačno, a koji je prilagođen njegovim individualnim sposobnostima i mogućnostima.